Blog

Social Media Trends 2024

Telefoon_funnel_social_Cleania1x1Valalemschoonmaak
In zijn blog deelt Stef Martens zes belangrijke social media trends voor 2024, die ook relevant zijn voor de schoonmaakbranche:
  1. Content creators: Het inzetten van collega’s als ambassadeurs op platforms zoals LinkedIn kan bijdragen aan merkzichtbaarheid en betrokkenheid. Content van individuen krijgt meer aandacht dan die van bedrijfspagina’s.
  2. Short form video: Korte video’s worden de norm op platforms zoals TikTok en Instagram Reels. Schoonmaakbedrijven kunnen dit gebruiken om hun resultaten op een aantrekkelijke manier te tonen.
  3. Social media en SEO: Social media worden steeds meer gebruikt voor zoekopdrachten, vooral door Gen Z. Het gebruik van relevante trefwoorden in posts kan helpen om de vindbaarheid van schoonmaakdiensten te verbeteren.
  4. Social commerce: Aankopen via social media wordt steeds gebruikelijker. Schoonmaakbedrijven kunnen hun producten direct via social media verkopen door het proces eenvoudig te maken.
  5. AI in social media: AI speelt een grotere rol in marketing, van het maken van contentkalenders tot het creëren van visuals. Bekende tools zoals ChatGPT, Canva en Runway kunnen helpen om content efficiënter te maken.
  6. Social media voor werving: Met de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk om social media te gebruiken om nieuw talent aan te trekken. Platforms zoals Facebook en Instagram zijn hierbij effectief, al vereist het specialistische kennis.

Martens benadrukt het belang van deze trends en nodigt bedrijven uit om social media effectief in te zetten voor hun marketing en wervingsinspanningen.

Bekijk hier het volledige artikel op Schoonmaak Journaal